ARV AF STORHED

ARV AF STORHED

Et liv i mokkasiner

ARV AF STORHED skildrer Hakikta Najin Jordans liv fra fødslen på et sioux-reservat i USA til tiden i Danmark.
 
Allerede fra barnsben går Hakikta billedligt talt i sine egne mokkasiner, og hans konstante nysgerrighed på livet får omgivelserne til at kalde ham for ”det vilde barn”.

 

Tilværelsen præges af opbrud, afsavn og tab af relationer, og han kæmper en stor del af sit liv med at søge efter svar på, hvem han virkelig er inderst inde.

 

Bogen fortæller om et menneske, der har en naturlig evne til at trække folk til sig, men også en unik evne til at tilpasse sig – samt vilje til at overleve – selv de mest barske situationer, som livet kan byde på.

 

Det er en gribende skildring af en stor personlighed, der, på trods af at han går så grueligt meget igennem, lærer sig selv at omsætte sin opnåede livserfaring til vejledning for andre på sin vej.

 

 

Biografisk roman om Hakikta Najin Jordan (1941-2011) fra Rosebud-reservatet i South Dakota, USA. Officiel ambassadør for Lakota Nationen (Sicangu) til Danmark og modtager af Bronze Star og Purple Heart fra Vietnamkrigen.

ARV AF STORHED
Et liv i mokkasiner
af Malene Rossau
ISBN: 9788793378070

Antal sider: 274
Format: Indbundet
Udgivelsesdato: 08-11-2018

Vejl. pris: 298,00

ARV AF STORHED kan købes hos din boghandler.

ANMELDELSER & OMTALE

5/5
Bogrummet 

“‘Arv af storhed – et liv i mokkasiner’ er en biografisk roman, der skildrer Hakikta Najin Jordans liv (1941-2011). Et liv, der set med denne tids øjne, virker som om det er levet for længe siden. Melvin Custer Jordan, for det var hans fødenavn, så dagens lys i en lille stue midt under en snestorm. Familien havde som de fleste i sioux-reservat ikke meget at gøre med, men hjælpsomheden var stor og alt tegnede godt… 

… Det er en bog, der har rørt mig. Den grundlæggende filosofi om, at alt er i familie med hinanden, og holdningen om et liv i kærlighed og respekt til hinanden, er noget som er en mangelvare i dag. Man kan ikke undgå at blive varm helt ind i hjertet, når man læser denne bog. Det er en velskrevet og bevægende bog…”

🦉 🦉 🦉 🦉 🦉

@biancatranbergs_bogreol

“‘… En gribende, rørende og stærk fortælling om viljen til at overleve, tabet af relationer og søgen efter svar på, hvem Hakikta inderst inde er. ‘Arven af storhed’ får de varmeste anbefalinger herfra.”

5/5
thisfictionallifedk – anmeldelse

“Malene formår virkelig at skrive Hakikta frem, så du føler, du lærer ham at kende…”
“… et stærkt portræt af et spændende menneske…”

ARV AF STORHED omtalt i Dansk-indiansk Forenings medlemsblad, Hau Kola, Nr. 3-4 2018, 32. årgang. Omtale på helsiderne 22-25.

“Dansk-indiansk Forening er et netværk for folk med interesse for nordamerikanske indianere. Medlemmernes interesse omfatter især Lakota-indianerne i South Dakota, men også andre stammer i USA og Canada: deres kultur, historie og moderne dagligliv i det 21. århundrede.”

5/5

“Smuk bog, gode historier om Hakiktas liv. Jeg læste den på et døgn, da jeg ikke kunne lægge den fra mig. Køb og læs den.”

“Fantastisk bog om et ekstraordinært menneske”

5/5

   “… Har læst bogen. Den kan du bestemt være stolt af.”

“Arv af storhed” er også et sindssygt flot gennem arbejdet værk om indianeren Hakikta Najin Jordan….

….Du tænker sikket, hvorfor har en dansk forfatter kastet sig over dette projekt? Det har hun fordi Jordan var dansk gift, og der er derfor en helt unik samhørighed med Danmark i historien. 

“… Utrolig flot bog …”

  “Bogen kan klart anbefales.”