Bogprojekt: Lakota sioux- indianer Hakikta Najin Jordan

Kære Læser

På vej ind i Pine Ridge-reservatet i South Dakota. Bliver budt velkommen af skiltet “Welcome to Oglala Lakota Nation” I baggrunden anes den lille by ‘Red Shirt’, som ligger i nærheden af det store Badlands-område.

Solen skinner så flot på himlen i dag, og det gjorde den også til fulde på min rejse til South Dakota, som jeg foretog her i juli måned.

En rejse, som bragte mig tæt på de omgivelser, som var hverdag for Hakikta Najin Jordan, men som åbnede op for en hel ny verden for mig og min familie.

Det var en kæmpe oplevelse at køre rundt i South Dakota og opleve, hvor forskellig naturen er: Fra det skovrige og bakkede “Black Hills” og til de varme kilder, der udspringer i floden, der løber gennem byen Hot Springs, – og slutteligt, til det fantastiske og enorme prærieland, som kan synes at fortsætte uendeligt.

Køreturen gennem Pine Ridge- og Rosebud-reservaterne var ligeledes en kæmpe oplevelse, og det var meget rørende at gå i Hakiktas fodspor for en kort stund og opleve, hvor han har gået i skole, eller har boet engang.

Vi gjorde holdt et sted i reservatet, hvor der tidligere har ligget en trading post (handelsstation), som Hakiktas oldefar har haft tilknytning til. Her mødte vi en indiansk/Native American kvinde, som jeg fik en rigtig god snak med om trading posten og områdets historie.

Under min køretur i South Dakota mødte jeg ham her…(klik på video)

Videoer kan gøre meget, såsom at vise dig brudstykker af naturen og omgivelserne, men totaloplevelsen, herunder duftene, mangler. Lydene af en ørn, der flyver hen over himlen og fylder luften med de næsten skrigende lyde, er en stor oplevelse. 

At høre lyden af en bison, der tramper på en gren, der knækker under dens tunge vægt, er fantastisk. At opleve at bisonen søger at se mig direkte i øjnene på afstand gennem bilruden fyldte mig med stor respekt. Jeg var ikke i tvivl om, at den ville markere, at den godt vidste, at jeg var der. Jeg var ej heller i tvivl om, at her er et mægtigt dyr.

Jeg vil fortælle dig mere om rejsen en anden dag, og for hvad angår mit bogprojekt, går det rigtig godt. Projektet har selvfølgelig ligget stille, mens jeg har været i USA, men mentalt har jeg lagt på hylderne til skrivningen skulle starte op igen efter turen – og min lille notesbog blev også godt fyldt op. En notesbog jeg altid har ved hånden, hvis jeg får en ide, som jeg hurtigt skal have skrevet ned for ikke at glemme ideen, men også en notesbog jeg gør brug af for at skrive korte sætninger, eller beskrivelser af naturen, som jeg vil gemme til senere. Jeg benytter også meget memo-funktionen til dette på min telefon, som også er et godt værktøj, synes jeg. 

Tak fordi du læste med og fortsat dejlig solskinsdag.

Glade hilsener Malene Rossau


Tilmeld dig til statusopdateringer vedr. bogprojektet her og følg bogen på sin rejse:


Lidt om mine andre bøger:

Måske har du/dine stadig lidt af sommerferien tilbage, måske har du en børnefødselsdag, der snart skal afholdes, eller måske er du en klasselærer, der mangler lidt input til en hyggestund i klassens time….

– Ihvertfald vil jeg lige benytte lejligheden til at fortælle, at du kan hente farvelægningsark til børnene på MOTIVATEme BOOKS hjemmeside. Farvelægningsarkene er med motiver fra min børnebog “Solskinslandet” .

Som forfatter af bogen, er et forslag – jeg, naturligt nok, kan anbefale at gøre –  er at læse op af bogen, samtidig med at børnene hygger sig med at farvelægge motiverne. Så de får den fulde oplevelse. 

Du kan hente arkene på forlagets hjemmeside her: www.MOTIVATEme.dk 

God fornøjelse
Malene Rossau