Nyt fra bogverdenen – Januar 2018

Kære Læser,

Håber du har fået en god start på det nye år. Jeg ønsker dig og dine et fantastisk år 2018!

December er en af mine yndlingsmåneder, og jeg har nydt hvert øjeblik af den magiske decembertid…. bagt småkager med mine børn, været til julearrangementer på børnenes skole, gået ture i naturen, læst julehistorier, sunget masser af rare julesange og bare nydt at være i nuet med min familie. Derudover glæder jeg mig over at se julepynt hænge så fint på træet. Julepynt, som bl.a. min oldefar har lavet, eller min mands farmor, eller som har hængt på barndommens juletræ, eller som børnene har lavet, da de gik i børnehave, mens koncentration og frydefuld hemmelighedskræmmeri lyste ud af øjnene på dem.

Efter nytår kunne jeg mærke, at mit igangværende bogprojekt kaldte på mig, og det er så dejligt at vende tilbage til skriveriet efter decemberpausen. Eftersom bogprojektet er stort og omfattende er det godt at ryste hovedet indimellem og tage en lille pause fra skriveriet, så jeg kan se ordene med fornyet energi, når jeg vender tilbage.

Hvis du ikke har hørt om mit igangværende bogprojekt før, og er nysgerrig på at vide mere, så klik her 

Jeg er godt undervejs i processen med at skrive lakota sioux-indianer Hakikta Najin Jordan’s historie. Flere end 200 bogsider er skrevet, og det er en dejlig fornemmelse at mærke, at bogen har fået de former og folder, som jeg havde i tankerne fra starten, og vigtigst af alt, at Hakikta’s enke kan genkende Hakikta gennem de skrevne ord. Det har hele tiden været vigtigt for mig at skrive, så jeg er i overenstemmelse med hans personlighed og de værdier, han havde, da han levede.

En del af min tid går også med at gennemlæse al det materiale, som Hakikta’s enke, Marianne Tretow-Loof Jordan, har stillet til min rådighed, søge historisk materiale, oversætte tekst fra engelsk til dansk, benytte Lakota-ordbog, eller læse bøger for at sætte mig bedst muligt ind i kultur og samtid m.m.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sende en særlig tak til de familiemedlemmer og venner af Hakikta, som har delt deres historier med mig. Det har været en stor glæde for mig at få lov at træde ind i jeres liv, og jeg takker for jeres tid.

Lige i øjeblikket gennemlæser jeg de kapitler, jeg allerede har skrevet, laver småjusteringer, føjer til etc.

I nær fremtid skal jeg mødes med Hakikta’s enke, hvor jeg vil få lejlighed til at interviewe hende om Hakikta’s War Shirt, og de mange symbolske detaljer, der er på dragten. Det glæder jeg mig til!

Tak, fordi du læste med. Glade hilsener, Malene Rossau
Bliv klar til vinterferien med disse dejlige bøger ...